Ajankohtaista

AKK-Motorsportin ja Fixuksen yhteistyö laajenee – mukaan myös liikenneturvallisuutta edistävä Turvassa Tiellä -kampanja

Autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ja Suomen johtava autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixus laajentavat yhteistyötään vuonna 2022. Viime vuoden tapaan yhteistyö jatkuu edelleen niin Ralli SM-, Rata SM-, Rallicross SM- kuin digitaalisen autourheilun arvosarjoissa. Lisäksi yhteistyö näkyy jatkossa myös vastuullista liikennekäyttäytymistä edistävässä Turvassa Tiellä -kampanjassa.

Lue lisää

Jo kolme vuosikymmentä liikenneturvallisuuden parissa - Martti Liukkoselle Liikenneturvan tunnustus

Myös Turvassa Tiellä -ohjelman kouluttajana vuodesta 2014 toiminut Martti Liukkonen vastaanotti lokakuun lopussa liikenneturvallisuusalan ansiomitalin mittavasta elämäntyöstään kuljettajakoulutuksen ja liikenneturvallisuuden parissa.

Lue lisää

Turvassa Tiellä ja Veripalvelu haastavat autourheiluseurat auttamaan

Autourheiluliiton Turvassa Tiellä -liikenneturvallisuusohjelma jatkaa yhteistyötä Veripalvelun kanssa. Syksyn vauhdikkain verenluovutuskampanja starttaa 1.9., kun lajiliiton jäsenseurat kutsutaan mukaan loppuvuoden kestävään ”Ole sankari, ojenna kätesi 2020” -verenluovutuskisaan. Eniten luovuttanut autourheiluseura palkitaan Flying Finn Cadet junior kart -autolla.

Lue lisää

Osallistu Facebook-kilpailuun ja voita Nokian Renkaiden rengassetti!

Suomen suvi on jo seuraavan mutkan takana. Turvassa Tiellä ja Nokian Renkaat toivottavat turvallisia kilometrejä lomamatkoille, ja järjestävät arvonnan kaikille kesäautoilijoille.

Lue lisää

Olli Mäkelä perehdytti kymmenen uutta liikenneopettajaa Pekingissä

Uusi Turvassa Tiellä -kouluttajamme Olli Mäkelä koulutti kymmenen uutta liikenneopettajaa Pekingissä 20.10.2019 Kymenlaakson autokouluyhdistyksen jäsenmatkalla. 

Lue lisää

Turvassa Tiellä ja Suomen Palopäällystöliitto mukana FinnSec 2019 -messuilla

Turvassa Tiellä on yhteistyökumppaninsa Suomen Palopäällystöliiton kanssa FinnSec 2019 -messuilla, joka kokoaa yhteen turvallisuusalan ammattilaisia ja päättäjiä sekä yritysten turvallisuudesta vastaavia toimijoita.

Lue lisää

Olvi-säätiö tukemaan AKK:n Turvassa Tiellä -liikenneturvallisuusohjelmaa

Autourheilun lajiliiton, AKK:n, valtakunnallinen liikenneturvallisuusohjelma saa vahvan tukijan perinteikkäästä Olvi-säätiöstä. Tuen avulla Turvassa Tiellä -ohjelma laajentaa liikennekasvatustoimintaansa Suomen ylä- ja alakouluissa sekä vahvistaa tapahtumia ja aktivointejaan.

Lue lisää

AKK:n Turvassa Tiellä ja Veripalvelu haastavat arjen sankaritekoihin - kampanjan tähtenä Kalle Rovanperä

Kesäpäivät saavat ihmiset liikkeelle ja onnettomuusmäärät tieliikenteessä nousevat. Tämä näkyy myös nuorten kohdalla, ja apua tarvitsevia riittää. Autourheilun lajiliiton liikenneturvallisuusohjelma Turvassa Tiellä ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu halusivat yhdistää voimansa ja haastaa kaikki vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen sekä auttamaan verta tarvitsevia potilaita. Heinä- ja elokuussa toteutettavan ”Ole sankari, ojenna kätesi” -yhteiskampanjan keulakasvona on nuori rallitähti Kalle Rovanperä ja kohokohtana 1.-4.8. järjestettävä Suomen MM-ralli, Neste Ralli.

Lue lisää

AKK:n Turvassa Tiellä -tunnus pääsee ikoniseen Lasol-pullon etikettiin

Autourheilun lajiliiton valtakunnallinen Turvassa Tiellä -ohjelma saa kunnian näkyä syksystä alkaen Suomen tunnetuimman lasinpesuneste Lasolin etiketissä. Kotimainen perheyritys Berner Oy on tukenut Lason-merkin myötä liikenneturvallisuutta Turvassa Tiellä -kumppanina vuodesta 2017 alkaen.

 

Lue lisää

Tarvitseeko ajovarusteesi päivitystä? – All Right Europe arpoo 500e lahjakortteja

All Right Europe arpoo kaikkien niin Turvassa Tiellä Facebook-arvontakuvaan kuin Instagraminkin arvontakuvaan kommentoineiden kesken 500e lahjakortin heidän verkkokauppaansa.

Lue lisää

All Right Europe -yhteistyö tukee turvallisempaa liikennettä

Autourheilun lajiliitto AKK:n valtakunnallinen liikenneturvallisuusohjelma Turvassa Tiellä ja All Right Europe ovat toimineet yhdessä turvallisemman tieliikenteen puolesta viimeisen vuoden.

 

Lue lisää

Suomen Palopäällystöliitto kumppaniksi Turvassa Tiellä -ohjelmaan – yhdessä turvallisuuden puolesta

Autourheilun lajiliitto AKK:n luotsaama Turvassa Tiellä -ohjelma saa kumppanikseen Suomen Palopäällystöliiton. Valtakunnallinen liikenneturvallisuusohjelma saa yhteistyön myötä vahvaa asiantuntijaosaamista ja kansainvälistä näkökulmaa turvallisuuden sekä pelastustoiminnan ammattilaisilta.

Lue lisää

Turvassa Tiellä -ohjelmalle Vuoden liikenneteko -palkinto

AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelma palkittiin 9.11. Auto- ja Liikennegaalassa esimerkillisestä liikenneturvallisuustyöstä. 

Lue lisää

Marcus Grönholm: ”Pysähdyn jos väsyttää!”

Rallin maailmanmestaruuden vuosina 2000 ja 2002 voittanut Marcus Grönholm on kiistatta yksi suomalaisen autourheilun suurimmista legendoista. Paljon autoileva Grönholm korostaa, ettei kenenkään tulisi koskaan ajaa väsyneenä. Grönholm sekä kymmenen muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta Turvassa Tiellä -tieliikenneturvallisuusohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

Toomas Heikkinen: ”Alkoholi ja ajaminen eivät sovi yhteen”

Kun ajat, aja selvinpäin! Sen tiedostaa myös Toomas Heikkinen, joka on yksi Suomen tämän hetken tunnetuimpia autourheilijoita. Rallicrossin MM-sarjassa hopeaa vuonna 2014 voittanut Heikkinen ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta Turvassa Tiellä -tieliikenneturvallisuusohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

Leo-Pekka Tähti: "Auto liikkuu vasta kun kaikilla on turvavyöt päällä"

Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä. Leo-Pekka Tähti on tunnollinen turvavyön käyttäjä ja pitää huolen, että myös muut käyttävät turvavyötä. Tähti ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

Moottorien pärinää Mopomiitissä Lempäälässä lauantaina 25.8. nuorten liikenneturvallisuuden edistämiseksi

Lempäälän nuorisopalvelut järjestää kaikille avoimen Mopomiitti- tapahtuman Ideaparkilla lauantaina 25.8. Yhteistyössä tapahtumaa ovat tekemässä myös Moottoripaja-toiminta, AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelma ja Suomen Moottoriliitto.

Lue lisää

Esapekka Lappi lupaa noudattaa nopeusrajoituksia: ”Henkilöauto on ihan eri asia kuin ralliauto"

Esapekka Lappi on ollut mukana tukemassa AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelmaa jo vuodesta 2013 lähtien. Lappi kehottaa noudattamaan nopeusrajoituksia. Lappi ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

FIA Action for Road Safety näkyy ulkomainoksissa

Turvassa Tiellä on osa kansainvälisen autoliiton FIA:n Action for Road Safety kampanjaa. Tänäkin vuonna FIA on halunnut kiinnittää Suomessa kesällä huomiota liikenneturvallisuuteen ja globaali liikenneturvallisuuskampanja on käynnistynyt Suomessa.

Lue lisää

Life Happens. Rally Helps. -kampanja tukee Turvassa Tiellä -työtä

Nesteen ja Neste Ralli -järjestäjä AKK:n yhteistyössä toteuttama "Life Happens. Rally Helps." -kampanja näkyy ja kuuluu Suomen MM-rallin yhteydessä.

Lue lisää

Mikael Forssell lupaa suojella lapsia liikenteessä

Lähteminen AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeeseen tuntui Mikael Forssellille luontevalta erityisesti lasten turvallisuuden näkökulmasta. Forssell ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

Mika Häkkinen ja formulalupaukset Ironman-kisaan AKK:n Turvassa Tiellä -joukkueessa

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen kipparoi AKK:n Turvassa Tiellä -joukkuetta lauantaina Lahdessa järjestettävässä kansainvälisessä Ironman-triathlontapahtumassa. Autourheilun lajiliiton liikenneturvallisuustyötä edustavaa joukkuetta täydentävät formulalupaukset Paavo Tonteri ja William Alatalo.

Lue lisää

Valtteri Bottas tukemaan AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelmaa: "Käytän kypärää aina"

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas on yksi Suomen tämän hetken seuratuimpia autourheilijoita. Bottas jos joku tietää, miksi on tärkeää käyttää kypärää ajaessa. Bottas ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

Mercedes-Benz liikkeelle turvallisemman tieliikenteen puolesta

Mercedes-Benz liittyi mukaan AKK-Motorsportin Turvassa Tiellä -ohjelmaan, jonka avulla vaikutetaan nuorten asenteisiin liikenteessä. Turvassa Tiellä -ohjelma on osa kansainvälisen Autoliitto FIA:n liikenneturvallisuuskampanjaa.

Lue lisää

Tule keskustelemaan liikenneturvallisuudesta eduskunnan Kansalaisinfoon ti 29.5. klo 8.30

Kaikille vapaapääsyisessä tilaisuudessa aiheena ovat nuoret ja liikenneturvallisuus. Mitä nuoret itse aiheesta ajattelevat - entä miten sen näkevät viranomaiset ja lainsäätäjät? Tervetuloa kuulemaan!

Lue lisää

NHL-lupaus Miro Heiskanen: "Älä tekstaa ja aja"

18-vuotias Miro Heiskanen on yksi kaikkien aikojen lupaavimmista suomalaisjääkiekkoilijoista. Ykköskierroksella NHL:ään varattu Heiskanen tiedostaa, ettei autolla ajaminen ja puhelimen käyttäminen samanaikaisesti ole millään tasolla toimiva yhdistelmä. Heiskanen ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

Paralympia-kultamitalisti Matti Suur-Hamari:  ”Liikenteessä elämä on kiinni millisekunneista”

Paralumilautailija Matti Suur-Hamari on kaksinkertainen paralympiamitalisti, lajissaan kolminkertainen maailmanmestari sekä X Games -voittaja, joka tietää omakohtaisesti, mitä keskittyminen liikenteessä merkitsee. Matti ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

AKK ja Moottoripaja ehkäisevät nuorten syrjäytymistä

Suomen autourheilun lajiliitto AKK ja Moottoripaja-toiminta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on edistää liikennekasvatusta Moottoripajatoiminnan kautta erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten keskuudessa.

Lue lisää

Maailmancup-voittaja Kaisa Mäkäräinen tukee Turvassa Tiellä -ohjelmaa: ”Liikennesäännöt on tehty kaikkien parhaaksi”

Kuusinkertainen MM-kisamitalisti Kaisa Mäkäräinen on jälleen myös ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja. Mäkäräinen ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman valtakunnallisessa videokampanjassa. Ampumahiihto-ikonin mielestä kiire on pahin uhka liikenteessä.

Lue lisää

Turvassa Tiellä -ohjelman vuosi 2018 pääsi vauhtiin videokampanjan myötä - MM-rallikuski Esapekka Lappi: ”Vauhti ei kuulu liikenteeseen, vaan suljetuille teille”

AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelma jatkaa 6. toimintavuoteensa julkaisemalla videokampanjan, jossa nimekkäät urheilu- autourheiluvaikuttajat antavat lupauksensa liikenneturvallisuuden puolesta. Ohjelman pitkäaikainen kummikuski Esapekka Lappi kehottaa noudattamaan nopeusrajoituksia.

Lue lisää

Mikael Forssell tukemaan Turvassa Tiellä -hanketta: "Liikennekasvatus lähtee kotoa"

Mikael Forssell on maailmanluokan jalkapalloammattilainen, jonka arkeen perhe-elämä on tuonut viime vuosina uudenlaista sisältöä. Niinpä myös lähteminen AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeeseen tuntui luontevalta erityisesti lasten turvallisuuden näkökulmasta. ”Miklu” ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta keväällä käynnistyvässä, hankkeen valtakunnallisessa videokampanjassa.

Lue lisää

"Yhdellä turvavyön klikkauksella voit pelastaa henkiä", muistuttaa Vuoden Urheilija 2016 - Leo-Pekka Tähti tukemaan Turvassa Tiellä -hanketta

Päivä oli tuulinen, mutta Leo-Pekka Tähti hyväntuulinen. Vuoden Urheilijaa kuvattiin Helsingin Tervasaaressa AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeen videosarjaan, jossa kymmenen julkisuudesta tuttua huippu-urheilijaa ja vaikuttajaa esittävät kukin oman lupauksensa liikenneturvallisuuden edistämiseksi.

Lue lisää