Ajankohtaista

Jo kolme vuosikymmentä liikenneturvallisuuden parissa - Martti Liukkoselle Liikenneturvan tunnustus

Myös Turvassa Tiellä -ohjelman kouluttajana vuodesta 2014 toiminut Martti Liukkonen vastaanotti lokakuun lopussa liikenneturvallisuusalan ansiomitalin mittavasta elämäntyöstään kuljettajakoulutuksen ja liikenneturvallisuuden parissa.

Martti Liukkosen pitkäjänteinen henkilökohtainen panos liikenneturvallisuuden hyväksi vakuutti Liikenneturvan hallituksen asettaman palkitsemislautakunnan. Liikenneturvallisuusalan ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään viidentoista vuoden ajan työskennellyt ansiokkaasti liikenneturvallisuuden edistämiseksi, ja jonka toiminta on ollut yleisesti arvostettua. Ansiomitalin perusteluissa kehuttiin etenkin Liukkosen kykyä kohdata oppilaansa, ja innostaa heitä tarinoidensa kautta vastuullisuuteen liikenteessä.

Aktiivisesta talkoohengestään useissa autourheiluun liittyvissä projekteissa tunnettu Liukkonen on toiminut viimeiset vuotensa myös AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelman yhtenä vapaaehtoisista kouluttajista. Liikenneturvan ansiomitalin saajia oli tänä vuonna yksitoista.

”Jokainen mitalinsaaja on omalta osaltaan tehnyt liikenteestämme turvallisempaa. Heidän ansiostaan moni on välttänyt onnettomuuden. Elämän turvaaminen on jalo työ”, tiivistää Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen.

Mitalin saajat ovat taustoiltaan monialaisia. Liikenneturvan mukaan palkittavien erilaiset taustayhteisöt osoittavat, että toimiva liikenneturvallisuustyö edellyttää laajaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä koko Suomessa.

Liikenneturvallisuusalan ansiomitalit 2020:

Diplomi-insinööri, filosofian tohtori Noora Airaksinen
Poliisitarkastaja Timo Ajaste
Komisario Ilkka Kantola
Liikenneneuvos Kimmo Kiiski
Professori Timo Lajunen
Liikenneopettaja Martti Liukkonen
Johtava asiantuntija Jussi Pohjonen
Diplomi-insinööri Esa Räty
Insinöörimajuri Petteri Tuominen
Suunnittelupäällikkö Ari Vandell
Tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman

Lähde: Liikenneturva