Ajankohtaista

Turvassa Tiellä ja Veripalvelu haastavat autourheiluseurat auttamaan

Autourheiluliiton Turvassa Tiellä -liikenneturvallisuusohjelma jatkaa yhteistyötä Veripalvelun kanssa. Syksyn vauhdikkain verenluovutuskampanja starttaa 1.9., kun lajiliiton jäsenseurat kutsutaan mukaan loppuvuoden kestävään ”Ole sankari, ojenna kätesi 2020” -verenluovutuskisaan. Eniten luovuttanut autourheiluseura palkitaan Flying Finn Cadet junior kart -autolla.

– Halusimme toteuttaa Veripalvelun kanssa yhteisen vastuullisuuskampanjan, joka kertoisi ennakoinnin tärkeydestä tieliikenteessä sekä siitä, että pienellä vaivalla jokainen meistä voi auttaa apua tarvitsevia merkittävästi jo ennen kuin vahinko on tapahtunut. Verenluovutus on juuri tällainen ennakoiva arjen sankariteko, kertoo AKK Sports Oy:n markkinointiviestintäpäällikkö Rita Pasanen.

Haastekampanja jäsenseuroille järjestetään yhteistyön puitteissa nyt ensimmäistä kertaa. Pisteiden laskua varten seurat on kutsuttu perustamaan omat VeriRyhmät eli verenluovutusryhmät.

AKK on tehnyt yhteistyötä Veripalvelun kanssa osana vastuullisuustyötään syksystä 2018 alkaen. Tavoitteena on tietoisuuden lisääminen verenluovutuksesta osana koulujen ja oppilaitosten kanssa tehtävää liikennekasvatustyötä ja nuorten, etenkin miesten kannustaminen luovuttamaan verta. Turvassa tiellä -kummi, rallikuljettaja Kalle Rovanperä toimii kampanjan keulakuvana.

Tarkemmat osallistumisohjeet kampanjaan löytyvät AKK:n verkkosivuilta.