Ajankohtaista

AKK ja Moottoripaja ehkäisevät nuorten syrjäytymistä

Suomen autourheilun lajiliitto AKK ja Moottoripaja-toiminta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on edistää liikennekasvatusta Moottoripajatoiminnan kautta erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien nuorten keskuudessa.

”Yhteinen tavoite on tavoittaa nuoria kouluissa sekä erilaisissa tapahtumissa. Moottoripajan kautta yhteistyö on todella luontevaa, koska meidän ydintekemisemme, autourheilun harrastaminen, on myös moottoripajalaisille tärkeää”, kertoo AKK:n nuoriso-ohjelmista vastaava Rosa Pietikäinen.

”Yhteistyöllä AKK:n kanssa lisäämme tuiki tärkeää turvallisen liikennekulttuurin osaamista toiminnassamme nuorten kanssa ja mahdollistamme pitkäjänteisen, tavoitteellisen työn ulkopuolisuuden ehkäisemiseksi”, kuvailee Moottoripajatoiminnasta vastaava suunnittelija Veijo Kiviluoma ja jatkaa: ”AKK tuo liikennetietoutta Turvassa Tiellä -tieliikenneturvallisuusohjelman kautta järjestämiimme Moottoripajojen mopomiitteihin ja yhteisiin tapaamisiin, sekä pajatoiminnan arkeen.”

”Kun vauhti kiinnostaa tarjoamme nuorille mahdollisuuden turvalliseen autourheiluharrastamiseen yhteistyössä liiton jäsenseurojen kanssa.”, kuvaa Pietikäinen Turvassa Tiellä -ohjelman ajatusmaailmaa.

Moottoripajatoiminta on Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien ja /tai yhteistyötahojen (kunta, yhdistys tms.) harjoittamaa diakonia- ja kasvatustyötä, jota tehdään erityisesti kaikkein heikoimmassa olevien lasten ja nuorten parissa. Vuoden 2018 alusta hankkeesta työmuodoksi muuttuneen Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Viime vuonna 25 moottoripajan verkosto kokosi toiminnan piiriin viikoittain yli 200 nuorta sekä yli 20 alueelliseen tai valtakunnalliseen tapahtumaan sen lisäksi vuosittain yli 3000 nuorta. Moottoripajan toimintaa ylläpitää Nuori kirkko ry.

Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, Turvassa Tiellä -ohjelman vie kouluttajiensa avulla liikennekasvatusta Suomen yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin, ja on samalla osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -aloitetta. Ohjelma tuo vuosittain liikenneturvallisuutta esille myös useissa autourheiluun ja yhteiskunnalliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa. Turvassa Tiellä -yhteistyökumppaneita ovat Moottoripaja-hankkeen ohella Suomen Autokoululiitto, Suomen Poliisi, Suomen Moottoriliitto, NEP Finland, Nokian Renkaat ja Lasol.

Lisätietoja:

AKK / Nuorisopäällikkö Rosa Pietikäinen, rosa.pietikainen@autourheilu.fi, 040 476 5463
Moottoripaja-hanke / Suunnittelija Veijo Kiviluoma, veijo.kiviluoma@nuorikirkko.fi, 044 743 7000