Ajankohtaista

Mika Häkkinen ja formulalupaukset Ironman-kisaan AKK:n Turvassa Tiellä -joukkueessa

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen kipparoi AKK:n Turvassa Tiellä -joukkuetta lauantaina Lahdessa järjestettävässä kansainvälisessä Ironman-triathlontapahtumassa. Autourheilun lajiliiton liikenneturvallisuustyötä edustavaa joukkuetta täydentävät formulalupaukset Paavo Tonteri ja William Alatalo.

AKK:n valtakunnallisen Turvassa Tiellä -liikenneturvallisuusohjelman ydinsanoman mukaisesti vauhdin hurmasta kannattaa nauttia vain valvotuilla kilpa- ja harrastepaikoilla - yksikin kilpailullinen liike liikenteessä on liikaa. Näistä lähtökohdista AKK:n hyväntekeväisyystiimi lähtee haastamaan itsensä ja viemään eteenpäin tärkeää vastuullisuusviestiä Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -kilpailun joukkuesarjassa.

Autourheilun lajiliiton superjoukkueen avausosuutta, 1,9 km mittaista uintia Vesijärvellä, kiidättää eteenpäin AKK Driver Academy -juniorimaajoukkueen kasvatti, F4-kuljettaja Paavo Tonteri. Keskimmäiselle osuudelle ohjat ottaa F1-maestro ja Turvassa Tiellä -kummi Mika Häkkinen, joka luotsaa tiimiä 90 km mittaisella pyöräilyosuudella aina Hollolasta Vesalaan. Ankkuriksi matkaan lähtee niin ikään F4-kuljettaja ja AKK Driver Academy -valmennettava William Alatalo, jota odottaa 21 km juoksuosuus pitkin Vesijärven rantaa.

Englannin F4-sarjassa menestystä kerännyt Paavo Tonteri, 18, lähtee kisaan hyvillä fiiliksillä.

"Sain puhelinsoiton Ironman-kisasta viisi viikkoa sitten keskelle omaa kilpailuani ja lähdin mukaan innokkaana. Vaikka en ammattiuimari olekaan, uskon että tapahtumasta tulee mahtava kokemus sekä meille että yleisölle. On hienoa päästä kisaamaan AKK-joukkueena ja luovuttamaan viestikapula Mika Häkkiselle, jonka lahjoittaman Mestareiden Maljan olen voittanut nuorempana kartingissa. Edustamamme liikenneturvallisuus on tärkeä aihe, ja vien sitä autourheilijana mielelläni eteenpäin."

Italian F4-sarjassa kykyjään väläyttelevä William Alatalo, 16, lähtee Ironman-kilpailuun odottavaisin tunnelmin.

”Porukka on todella hyvä ja uskon että joukkuehenki tulee varmasti olemaan sitä myös. Meitä yhdistää suomalaisina autourheilijoina periksiantamattomuus ja sisu! On mahtava päästä kisaamaan paitsi Paavon, myös yhden kaikkien aikojen parhaimman suomalaisen moottoriurheilijan, Mika Häkkisen, kanssa AKK:n hyväntekeväisyysohjelman nimissä. Kilpailuvietti tulee viemään mennessään ja annan parhaani loppuun asti, pelkästään fiilistelemään ei lähdetä.”

Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland -kilpailu käynnistyy Lahdessa lauantaina 30.6. klo 16.00. AKK-joukkueen kisatunnelmia pääset seuraamaan illan aikana mm. Turvassa Tiellä -ohjelman sosiaalisen median kanavien kautta.

Lisätiedot:
AKK / Turvassa Tiellä -viestintä: Rita Pasanen, 044 545 9919, rita.pasanen@autourheilu.fi