Ajankohtaista

"Yhdellä turvavyön klikkauksella voit pelastaa henkiä", muistuttaa Vuoden Urheilija 2016 - Leo-Pekka Tähti tukemaan Turvassa Tiellä -hanketta

Päivä oli tuulinen, mutta Leo-Pekka Tähti hyväntuulinen. Vuoden Urheilijaa kuvattiin Helsingin Tervasaaressa AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeen videosarjaan, jossa kymmenen julkisuudesta tuttua huippu-urheilijaa ja vaikuttajaa esittävät kukin oman lupauksensa liikenneturvallisuuden edistämiseksi.

Tähti oli valinnut näkökulmakseen turvavyön käytön. "Autoni ei liikahda, ennen kuin jokaisella on turvavyö kiinnitetty", hän painottaa.

"Turvavyö suojaa kaikelta. Olen nähnyt sen itse ja kokenut valitettavasti myös kolarin kautta. Vaikka tärkeintä on se mitä ratin ja kuljettajan välillä tapahtuu, turvavyö tulee tärkeysjärjestyksessä heti toisena", maailman paras ratakelaaja kuvailee.

Autolla paljon liikkuva Tähti ymmärtää, että tulipalokiireessä tai takapenkkimatkustajana turvavyön kiinnitys ei välttämättä aina tunnu tarpeelliselta. Mutta sitä se on, kaikista tarpeellisin liike ennen liikkeelle lähtöä.

"Teko on pieni ja nopea mutta tosiasiassa kaikista suurin ja tehokkain: yhdellä klikkauksella voi varmistaa oman ja läheisten turvallisuuden, ja pelastaa henkiä. Olen itse tunnollinen turvavyön käyttäjä ja huolehdin, että se on muillakin päällä. Turvavyön käyttö on hyvä juurruttaa rutiiniksi jo lapsena", Tähti pohtii.

Tähti antaa julkisen lupauksensa turvavyön käytöstä osana Turvassa Tiellä -hankkeen kymmenosaista videosarjaa, jonka ensimmäiset osat julkaistaan nyt kuluvana syksynä. AKK:n ja hankekumppaneiden koostamissa videoissa urheilun huippuammattilaiset ja yhteiskunnalliset vaikuttajat tuovat esille itselleen tärkeitä, liikenneturvallisuuteen liittyviä sääntöjä.

Liikenneturvallisuuslupauksien punaisena lankana kulkevat ns. Kymmenen Kultaista Tieliikennesääntöä ovat hankkeen ydinsanoma. Tähti on järjestyksessään toinen julkistetuista kampanjakasvoista, aiemmin kampanjaa on lähtenyt tukemaan kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen.

Turvassa Tiellä -videokampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin, tärkeisiin tekoihin ja aktivoimaan ennen kaikkia moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa. Videot tuodaan julki hankkeen kanavien kautta asteittain alkaen lokakuusta 2017, jatkuen aina vuoteen 2018.

Lisätiedot:

AKK / Turvassa Tiellä: Raakel Koittola, 044 358 4522, raakel.koittola@autourheilu.fi

Anna oma liikenneturvallisuuslupauksesi: turvassatiella.mypose.fi