Ajankohtaista

Mikael Forssell tukemaan Turvassa Tiellä -hanketta: "Liikennekasvatus lähtee kotoa"

Mikael Forssell on maailmanluokan jalkapalloammattilainen, jonka arkeen perhe-elämä on tuonut viime vuosina uudenlaista sisältöä. Niinpä myös lähteminen AKK:n Turvassa Tiellä -hankkeeseen tuntui luontevalta erityisesti lasten turvallisuuden näkökulmasta. ”Miklu” ja yhdeksän muuta huippu-urheilijaa antavat lupauksensa turvallisemman liikenteen puolesta keväällä käynnistyvässä, hankkeen valtakunnallisessa videokampanjassa.

Suomen maajoukkueen tähtihyökkääjänä tunnettu ja pitkän uran kansainvälisillä kentillä tehnyt Forssell, 36, on kuin kotonaan viimeisimmässä ”pestissään” perheenisänä. Itsenäisen ammattiurheilijan elämäntapaan puoliso ja kaksi pientä lasta ovat tuoneet uudenlaista merkitystä ja arjen oivalluksia.

”Olen aina ajatellut osaavani liikennesäännöt ja ajavani hiljaa. Mutta lasten saamisen jälkeen tuntui, että en todellakaan aja tarpeeksi turvallisesti! Melkein järkytyin kun ymmärsin, miten omat lapset avasivat liikennemaailmaa ihan erilailla”, Forssell kuvailee.

Helsingin vilkkaassa kaupunkiympäristössä asuvat Forssellit haluavat kasvattaa jälkikasvuaan vastuuntuntoon ja siihen, että muistakin huolehditaan.

”Meillä lapset laitetaan turvaistuimeen ja pidetään huolta, että jokaisella on turvavyö. Sieltä se kasvatus alkaa. Pyritään myös auton sisällä suhtautumaan liikenteeseen positiivisesti, eikä hermostuta.”

Mikael valitsi teemakseen hankkeen kampanjavideolle perheen pienimpien turvallisuuden. Hänen lupauksensa videolla kuuluu ytimekkäästi: ”Suojelen lapsia.”

”Meille liikenteessä liikkuville aikuisille sanoisin vielä, että muistetaan olla erityisen varovaisia koulujen lähellä ja suojateillä: pieni lapsi ei osaa hahmottaa autoja samalla lailla kuin aikuinen. Jokainen meistä haluaa, että omat rakkaat on turvassa liikenteessä, käyttäydytään siis itsekin niin kuin aikuisten kuuluu, fiksusti ja maltilla”, Forssell summaa.

Forssellin ohella Turvassa Tiellä -hankkeen tukijoihin ovat liittyneet jo Mika Häkkinen, Leo-Pekka Tähti ja Kaisa Mäkäräinen. Hankkeen videokampanjalla pyritään herättämään huomiota liikenneturvallisuutta edistäviin, tärkeisiin tekoihin ja aktivoimaan ennen kaikkia moottoriajoneuvolla liikkuvia vaikuttamaan sekä itseensä että lähipiiriinsä, jotta arkiliikenteestä tulisi turvallisempaa. Liikenneturvallisuuslupauksien punaisena lankana kulkevat ns. Kymmenen Kultaista Tieliikennesääntöä ovat hankkeen ydinsanoma.

Turvassa Tiellä on autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, yhteiskuntavastuuhanke, jota on toteutettu vuodesta 2013 alkaen. Valtakunnallinen hanke vie kouluttajiensa avulla liikennekasvatusta yläkouluihin ja 2. asteen oppilaitoksiin, ja on samalla osa maailmanlaajuista FIA Action for Road Safety -kampanjaa. Hanke tuo vuosittain liikenneturvallisuutta esille myös useissa autourheiluun ja yhteiskunnalliseen toimintaan liittyvissä tapahtumissa, kuten Suomen MM-rallissa ja SuomiAreenassa. Turvassa Tiellä -yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Autokoululiitto, NEP Finland, Nokian Renkaat, BMW Suomi ja Lasol.

Lisätiedot:

AKK / Turvassa Tiellä: Raakel Koittola, 044 358 4522, raakel.koittola@autourheilu.fi