Ajankohtaista

Olvi-säätiö tukemaan AKK:n Turvassa Tiellä -liikenneturvallisuusohjelmaa

Autourheilun lajiliiton, AKK:n, valtakunnallinen liikenneturvallisuusohjelma saa vahvan tukijan perinteikkäästä Olvi-säätiöstä. Tuen avulla Turvassa Tiellä -ohjelma laajentaa liikennekasvatustoimintaansa Suomen ylä- ja alakouluissa sekä vahvistaa tapahtumia ja aktivointejaan.

AKK:n vuonna 2013 käynnistämän liikenneturvallisuusohjelman tavoitteena on ennaltaehkäistä liikenteessä tapahtuvien onnettomuuksien ja kuolemien määrää. Maailmanlaajuiseen FIA Action for Road Safety -kokonaisuuteen kuuluva Turvassa Tiellä kohtaa nuoria liikenteessä liikkuvia niin kouluilla kuin erilaisissa tapahtumissakin. Vuonna 2018 ohjelma palkittiin Vuoden Liikennetekona Auto- ja Liikennegaalassa.

1955 perustetun Olvi-säätiön yksi keskeisiä tavoitteita on tukea lapsia ja nuoria kasvamaan ja oppimaan tasapainoisiksi aikuisiksi. Yhteinen kohderyhmä ja vastuullisuusintressi AKK:n kanssa sai säätiön mielenkiinnon heräämään, ja tuki Turvassa Tiellä -ohjelmalle tuntui luontevalta.

- Liikennetaidot ovat iso osa jokapäiväistä elämää ja kasvavat nuoret imevät vaikutteita joka suunnalta myös liikennekäyttäytymiseen. On tärkeää, että liikenneturvallisuuteen satsataan näkyvän toiminnan sekä merkittävän toimijan, kuten AKK:n kautta. Turvassa Tiellä –ohjelman nimi kertoo kaiken: asennekasvatus tähtää säästämään ihmishenkiä ja pysäyttämään liikenteessä vammautuneiden määrän kasvun, kertoo Olvi-säätiön asiamies Mervi Toivainen.

- On hienoa saada Olvi-säätiön kaltainen vankka ja vastuullinen toimija osaksi Turvassa Tiellä -ohjelman tukijaverkostoa. Taloudellisen tuen myötä meillä on mahdollisuus vahvistaa ja aktivoida erityisesti Suomen ylä- ja alakouluissa kiertävää Turvassa Tiellä -kouluttajaverkostoa. Tavoitteenamme on ensi vuonna tuplata kohtaamiemme nuorten kokonaismäärä kouluissa, tapahtumissa sekä sosiaalisessa mediassa, kuvailee AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelmavastaava Sanna Heinonen.

Turvassa Tiellä -syksyn kohokohta on torstaina 12.9. Liikenneturvallisuusviikon päätapahtuma Iisalmessa, Ylä-Savon Ammattiopistolla. Paikallistoimijoiden lisäksi tapahtumassa ovat mukana Turvassa Tiellä -ohjelman kumppaneita. Medialle vapaapääsyiseen päivään kuuluvat opiskelijoiden ja liikenneturvallisuusalan ammattilaisten paneelikeskustelu sekä opiskelijoille tarjottavat, liikenneturvallisuusaiheiset aktiviteetit oppilaitoksen alueella.

Kuva: Timi Koponen/AKK